Terwijl De Putkapel op Facebook de ene na de andere statusupdate online gooide, bleef het op onze website wat stil. Excuus daarvoor. Wij hebben de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten. Zo hebben wij een nieuwe lid erbij. Willem Foekema uit Woudsend versterkt ons sinds een aantal maanden op trompet. Willem, de benjamin van de kapel, beschikt over de juiste mentaliteit en humor waardoor het voelt alsof hij al jaren lid is. Welkom, Willem!

Verder hebben wij mooie dagen beleefd in onder andere Sneek, Heerenveen en Groningen. De Sinterklaasoptochten natuurlijk in onze thuisstad, maar ook Taptoe Groningen was prachtig. Tussendoor zijn we bij sc Heerenveen geweest om It Frysk Folksliet te laten klinken. Het zijn de mooie momenten waarop het een feest is om samen muziek te maken. Iets mooiers bestaat waarschijnlijk niet! Op de agendapagina staat sinds kort trouwens een link naar de optredens die al hebben plaatsgevonden.

Op dit moment staat carnaval voor de deur. Dit jaar gaat De Putkapel niet richting het zuiden van Nederland, maar zoekt de band de uitdaging over de grens. In Monheim am Rhein (ten noorden van Keulen) wordt op zondag 7 en maandag 8 februari volop opgetreden. We hebben allemaal ontzettend veel zin in deze dagen. Onze eerdere optredens in Duitsland bevielen in ieder geval ontzettend goed.

Tot zover. Word ook fan van ons op Facebook om die updates niet te missen!