Friesland en watersport, dat is natuurlijk een onlosmakelijke combinatie. Al dat water, je moet er wát mee. En dus worden er in de zomer ruim voldoende feestjes op of rond het water georganiseerd. Sneek staat er bekend om, natuurlijk. De Sneekweek, voor onze niet-Sneker lezers, start officieel op de eerste zaterdag van augustus (dat was dit jaar 1 augustus), maar de voorpret start al een paar dagen eerder, met de officiële opening tijdens de Vlootschouw op vrijdag. Voor ons begon de voorpret op de donderdag, maar niet in Sneek. Bij café De Held van ’63 in Lemmer zijn wij altijd graag te gast. Mooi weer, een vol terras en volop enthousiasme zorgen ervoor dat wij er altijd weer graag terugkomen. Eind juli was het wederom een mooi feest. Zo mooi zelfs, dat eigenaar Johan beloofde bij ons te komen luisteren in de Sneekweek. Kijk, dat vinden we mooi. Na de mooie avond maakten wij ons op voor de feestweek in Sneek. Wij van De Putkapel zijn de laatste jaren niet van de partij bij de Vlootschouw, maar toeteren er op los op de Marktstraat. Het is voor ons een mooie kans om meteen de lippen te testen. Ook dit jaar stond de Marktstraat weer vol en en waren wij tot aan het einde van het plein te horen.

Wat prachtig was aan de Sneekweek van dit jaar was het mooie weer. De gehele week waren er zomerse temperaturen met volop zon. Dit zorgde er mede voor dat onze “vaste” dagen (de zondag en de woensdag) een succes werden. In de afgelopen drie jaar hebben we tijdens onze optredens bij ’t Ouwe Vat (en kort daarvoor op het Starteiland) het nog nooit zo mooi gehad als dit jaar. Prachtig! De belangrijkste factor bij de optredens blijft natuurlijk het publiek. Dank, Snekers. Jullie waren top! Speciale dank gaat uit naar de familie Wind en medewerkers van restaurant Onder De Linden, familie Vellinga van It Foarûnder en natuurlijk naar de familie De Vries van bar ’t Ouwe Vat voor de goede zorgen.

put

Na de Sneekweek hielden wij nog even vakantie, op een paar besloten feestjes na, om even bij te komen van een druk jaar. Na de periode van rust gingen we op zondag 23 augustus naar Ihmert in Duitsland. Ten zuid-oosten van Dortmund nodigden ze ons voor de tweede keer uit. In 2013 waren wij ook bij dit dorpsfeest en dat was een mooi succes. Ook dit jaar was het weer prachtig. Tussen alle korpsen in liep De Putkapel ook mee in de optocht. Een vreemde eend in de bijt die het publiek wel kon waarderen. Onze trompettiste Esther was niet mee, aangezien zij vijf dagen eerder, op 18 augustus, moeder is geworden van een prachtige zoon! Esther (en Rutger) van harte met Justen. Een Putbaby erbij. Hij wordt waarschijnlijk net zo’n goede trompettist als zijn moeder! Ome Jack, nogmaals dank voor het invallen.

Na optredens in Scharnegoutum en Joure maken wij ons nu op voor wederom een zaterdagmiddag in Lemmer, aanstaande zaterdag. Wederom bij De Held van ’63. Hartstikke leuk! Verder zijn we binnenkort weer bij sc Heerenveen om It Folksliet te laten klinken en ook begin oktober zijn we druk. Dan vooral in onze eigen stad.

Genoeg leuke optredens om naar uit te kijken. We hebben er zin in!