Zeker niet stil in mei

In het vorige stukje schreven we al dat er een mooie drukke periode aankwam. Dit klopte wel aardig. We zijn de afgelopen maand druk geweest. In vergelijking is het niet drukker dan vorige jaren, maar mei is nou eenmaal een populaire maand om van de eerste mooie dagen te genieten. De drukte is een goed teken. De Putkapel gaat als de brandweer!

De stad Sneek begon de maand bijzonder feestelijk! De voetballers van SWZ Boso Sneek werden landskampioen in de Hoofdklasse, zodat zij volgend jaar in de Topklasse mogen spelen, maar nog unieker was de prestatie van de volleyballende dames van VC Sneek. Zij werden namelijk landskampioen! Op zaterdag 2 mei werd De Putkapel gevraagd de beide ploegen te begeleiden naar het stadhuis van Sneek om vervolgens de sfeer te maken bij het bordes. Wat volgde was een mooi feestje! De hele middag was er drukte op de Marktstraat. Nogmaals van harte, toppers! Sneek is trots op jullie!

(tekst gaat verder onder de foto van Jeroen van der Kallen)

feestje

 

Wij kunnen ons elk jaar verheugen op de Brio Zeilmarathon in Terherne. We spelen dan de gehele middag bij de finish waar het publiek vrolijk is en het weer mooi. Helaas was het dit jaar anders. Op 9 mei regende het en waaide het nogal. Conclusie: afgelast. Vet jammer, natuurlijk. Dus zocht de organisatie contact met ons met de vraag of wij eerder op de middag “los” konden. Na wat heen en weer ge-app was dat geen probleem. Ook al moest het feestje even op gang komen, we hebben toch een gezellige middag in Terherne beleefd. Volgend jaar hopelijk weer met beter weer!

Op de donderdag na Terherne was het Hemelvaartsdag. De dag waarop De Putkapel tijdens straatfestival Heechspanning in Heeg haar verjaardag viert sinds het eerste officiële Putoptreden in 1993. 22 jaar later was het perfect “Heechspanningsweer”. Niet te warm en niet te koud, niet te bewolkt en ook niet te zonnig. Te mooi weer om binnen te blijven maar net niet warm genoeg om naar het strand te gaan. De opening met een loop door het dorp, een set bij dorpshuis ‘t Heechhûs en aan het einde van de middag nog even swingen op het vlot bij restaurant De Watersport. Prachtig festival, zoals elk jaar!

Twee dagen later, op zaterdag de 16de, gingen we op herhaling bij café De Held van ’63, aan het water in Lemmer. Hier komen we sinds een tijdje regelmatig en dat is elke keer weer erg gezellig. Hoewel het hard waaide zat het terras wederom vol. Op speciaal verzoek was de finale voor de trompetsolo’s in ‘Der alte Dessauer’. Met de barkrukken in de lucht nam De Put afscheid. Tot de volgende keer, Lemmer!

Om het weekend compleet te maken werd er op zondagmiddag gereperteerd onder leiding van Frank Zijlstra, lead-trompettist bij DeBasic Bigband en instructeur bij Advendo. Frank’s muzikale kijk op onze muziek is altijd een eye-opener voor ons. Dank Frank voor de fijne middag! Wederom voor herhaling vatbaar!

Eind mei speelde sc Heerenveen de play-offs om Europees voetbal. Omdat deze wedstrijden nooit van tevoren zeker zijn, werd De Putkapel in de dagen voor 21 en 28 mei gevraagd om het Fryske Folksliet te blazen. Ondanks leuke wedstrijden, heeft het helaas niet mogen baten; in de finalewedstrijd was Vitesse uit Arnhem na twee duels te sterk voor de Friezen. Erg jammer! Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Gelukkig konden we wel weer op een tentfeest losgaan. Op 24 mei stonden we in Elsloo te spelen op het Vesuvius Tentfeest! Wat een prachtig feest! In de pauzes van topband Vangrail mochten wij onze gang gaan. Tweemaal knallen en na de tijd nog even in het publiek genieten van de show die Vangrail zo fantastisch weet neer te zetten. Zo’n 1000 man publiek reageerden trouwens erg enthousiast op onze optredens! Het was voor de organisatie een nieuw experiment – een blaaskapel in de tent – maar ook zij waren blij met De Put. Misschien volgend jaar weer?

De maand mei werd afgesloten met een besloten feestje in De Stolp. In het partycentrum gingen de voetjes van de vloer. Al met al, een mooie maand! Op naar de volgende, op naar een mooie zomer!