Alaaf & altijd gezellig

Natuurlijk is er maar één activiteit belangrijk voor een blaaskapel in de maand februari, namelijk carnaval! Sinds jaren wordt er dan door De Putkapel naar Noord-Brabant getourd om even twee dagen op te gaan in de verkleedpartijen. Ook dit jaar was het weer feest. Vorige week zondag en maandag lag het normale werk even stil bij de bandleden. Nu, ruim een week later, zijn we weer in staat om een normaal verhaal op papier te zetten.

Vol goede moed en met gekamde haren stapte De Put bij Marcel in de brandweerauto om twee uur later in Tilburg te arriveren. Na de slaapspullen te hebben gedropt in de logeerboerderij, mengden de Friezen zich aan het eind van de zondagmiddag in het Tilburgse feestgedruis. Nu kan er van alles worden verteld over de kroegenoptreedtocht die volgde, maar dat doet altijd afbreuk aan hoe het écht was. Je moet er bij zijn om het feest te ervaren. Feit is dat er tot twee uur ‘s nachts werd opgetreden en dat daarna in de logeerboerderij de sfeer nog steeds prima was.

De volgende dag, vanaf een uur of één, werd er op verschillende podia in de buitenlucht opgetreden. De Putkapel kreeg prachtige complimenten van het publiek en dat maakte deze dag zeer geslaagd. Na een flinke bodem te hebben gelegd tijdens het avondeten, kon er weer teruggereden worden naar Sneek. Het was een mooi weekend.

De afsluiting van de week werd sc Heerenveen. De sportclub moest voetballen tegen FC Groningen. Voor de wedstrijd werd er warm gespeeld buiten het stadion, vervolgens liet De Put It Folksliet klinken en na afloop werd er een sjouwtsje gegeven in supportershome Feanplaza. Met een 3-1 overwinning voor de thuisploeg werd de week ook voor De Putkapel mooi afgesloten.

 

IMG-20150216-WA0009