Terwijl het laatste vuurwerk nog maar net was afgestoken, stond De Putkapel op 1 januari 2015 met een borrel in de hand in ’t Ouwe Vat. Een nieuwjaarsborrel om het jaar goed te beginnen met onze leuke ploeg. Het was gezellig. Erg gezellig zelfs.

Op 3 januari begon het jaar pas echt. Er werd naar Heerenveen gereden om het publiek te vermaken bij een ijshockeywedstrijd van de UNIS Flyers. Voorafgaand aan de wedstrijd en ook in de rust werd er op los getoeterd. Het publiek kon dit zeker waarderen. Voor een aantal Putters was dit een hele nieuwe ervaring. We vonden het erg leuk. We komen dan ook graag nog eens terug!

Twee weken daarna stond het het WK Klúnen op het programma. Een ijssfeertje zonder ijs in een mooi versierd centrum van Grou. Dit ludieke, maar ook zeker fanatieke feestje trof het met het mooie winterweer. De Putkapel was die middag live te zien en te horen via Omrop Live. Na de wedstrijden voor de jeugd en voor de volwassenen werd er geproost in de Grouster horeca. Een fijne middag!

En dan was er sc Heerenveen. Het toetje van een prachtige eerste maand van 2015. De trots van Friesland moest het opnemen tegen Vitesse. Een ploeg die een goede reeks had neergezet. Echter kwam Heerenveen vliegend uit de startblokken. De Put speelde, naast It Folksliet natuurlijk, voor aanvang en na afloop in supportershome Feanplaza. Een feeststemming met een enthousiast publiek. Bovendien stond er een mooi artikel in het programmaboekje. Milou (redacteur red.), dank daarvoor!

Een prachtige maand dus. Hopelijk wordt de rest van 2015 net zo leuk. Op 14 juni wordt er voor het eerst sinds jaren weer meegedaan aan de Bemmelse Dweildag, hét dweilfestival van Nederland. Maar eerst staat deze maand carnaval in Tilburg voor de deur. Leuke vooruitzichten genoeg!

 

IMG-20150124-WA0003